HASTANEMİZ BOLU NUN GURURU OLDU. HASTANEMİZ, INTERNATIONALl STAGE 6 DİJİTAL HASTANE SERTİFİKASI İLE TÜRKİYE DE 11, AVRUPA DA 57 HASTANE ARASINA GİRMEYİ BAŞARDI..
Hastanemiz, International Stage 6 Dijital Hastane Sertifikası alarak Türkiye’de 11, Avrupa’da 57 hastane arasına girmeyi başardı. Hastane HIMSS (Health Information Management System Society) Europe tarafından gerçekleştirilen denetlemeler sonucu sertifikayı almaya hak kazandı. Stage 6 Dijital Hastane Sertifikası Antalya’da düzenlenen HIMSS Turkey 2015 Uluslararası Konferans’ta Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ve HIMSS ABD CEO’su H. Stephen Lieber tarafından, Hastane yöneticimiz Uzman Dr. Gönül Canpolat’a sertifika takdim edildi.
Yapılan açıklamada “Dijital Hastane konseptinde kâğıt üzerinde takip edilen pek çok süreç ortadan kaldırılmakta, ayrıca klinik karar destek sistemiyle olası hemşire ve doktor hataları en aza indirilmektedir. Hastanemiz bu uygulamasıyla hem zaman hem de kâğıt israfına son vererek hastaların daha kısa sürede ve kaliteli hizmet almasını sağlayacak” ifadeleri kullanıldı. Hastanemiz bu başarısıyla Türkiye’de Dal Eğitim ve Araştırma Hastaneleri içerisinde bu sertifikayı almaya hak kazanan tek hastane olarak önemli bir başarıya imza atarak Bolu’nun gururu oldu.

25.03.2015